URSPRUNG

URSPRUNG

Utbrott eller Hoppsan, hur blev det så här? Utställning på Galleri Alva, Umeå  2019

Broderade bilder och former om långsamma processer och ett plötsligt utbrott.
Det gradvisa växandet. Det pyrande. Det som mognar i mörkret. Obemärkt. I stillhet utan att göra väsen av sig. Endast små tecken för den uppmärksamme att undra över. I det privata livet. I naturens förvandlingar. I samhället.
Och så plötsligt en dag bryter det fram. Som en nyhet, som ett utbrott, som en insikt, som en katastrof.
Och man undrar.  Var kom det ifrån, hur har det kunnat växa sig så kraftfullt utan att någon förstått, när började det?  Har ingen sett vartåt det bar?  Varför har ingen begripit, varnat, åtgärdat medan tid var?
Världen förefaller ännu begriplig, någorlunda trygg, fast postkontoret och närbutiken slagit igen. Men plötsligt en dag känner man knappt igen någonting. Det självklara är ifrågasatt, de erövringar man gjort, som man trodde var säkrade framsteg, visar sig vila på lösan sand. Och välkända landmärkena i naturen är borta. Tecken i skyn är inte längre möjliga att tolka.  Det kan bli hur som helst, när som helst.

Ursrpung 6. Ullgarn och lingarn på stramalj och linne. Ca 23 x 26 cm

Ursprung 15. Ullgarn och lingarn på stramalj och linne Ca 35 x 26 cm

Ursprung 13. Ullgarn och lingarn på stramalj och linne . Ca 27 x 35 cm